Modern Western Square Dance danses til munter country & western musik, og er en udfordring der giver god kondition - i både hoved og krop.

Square dance er amerikansk folkedans, der danses under ledelse af en caller (danseleder/instruktør).

Dansen er en blanding af mange europæiske folkedanse opstået mellem nybyggerne i Amerikas kolonisering. Mange calls (indlærte figurer) vil kunne genkendes af danske folkedansere.

Musikken er rytmisk og iørefaldende, ofte med country- og westernpræg.

Tøjet der anvendes til opvisning, er festligt og tillempet amerikansk western mode. Ellers danses der i almindeligt tøj.

Square Dance adskiller sig væsentligt fra andre danse ved, at den ikke kan læres udenad, men er baseret på calls, der af calleren, under dansen, sammensættes til en helhed. Danserne ved således ikke på forhånd, hvordan dansen udvikler sig.

Callerens sprog er engelsk, så lidt skoleengelsk er godt, men ikke nødvendigt. Mange børn og voksne helt uden engelskkundskaber klarer sig glimrende.

Single-dansere
Det er en udbredt misforståelse at man skal komme parvis. Til square dance kan du sagtens komme alene. Der danses ganske vist "dreng/pige", men om man danser det ene eller det andet, er ganske underordnet, idet man skifter dansepartner og danseposition mange gange under dansen.

Stoholm Square Dance Club | Stoholm Vandrerhjem, Søndergade, 7850 Stoholm  | stoholmsdc@gmail.com